Blog

Ön Saç Çizgim Çok Aşağıda

Ön Saç Çizgim Çok Aşağıda

Ön saç çizgim çok aşağıda. Fue saç ekimi tekniği ile saç çizgimi değiştirmem mümkün mü?

Saçlarımın 30’lu yaşlarımın başında dökülmesi sonrasında 2004-2005 senelerinde iki kere FUT saç nakli yaptırdım. Saçlarımın durumundan memnun olsam da ön saç çizgim çok aşağıda bulunuyor ve doğal görünümden çok uzak. Yeni saç ekim tekniği Fue ile öndeki saçların bir kısmını aldırıp orta bölgedeki boşluklara transfer yapılabilir mi?

Ön saç çizginizdeki ekimden memnun değilseniz, doktorunuz ile görüşüp Fue tekniği ile çıkarılmasını talep edebilirsiniz. Mümkün olduğunca 0.6mm-0.7mm punchlar kullanılarak alınmaları durumunda minimal iz kalacaktır. Alınan bu köklerin boşluklara ekimi mümkün olacaktır fakat çoğu tekli olduğu için kapatıcı etkileri çok fazla olmayacaktır.

Bir diğer alternatif ise lazer epilasyon ile burdaki fazlalıkların temizlenmesi olacaktır. Tüm bunların planlanması için ön saç çizginizin durumunun görülmesi gerekmektedir.

Fue saç ekimi operasyonunun üzerinden 5 hafta geçmesine rağmen ekilen saçlarımın hiç biri dökülmedi?

5 hafta önce Fue tekniği ile saç ektirdim.Ekilen saçların 4 hafta içinde döküleceği yazılı ve sözlü olarak doktorum tarafından belirtildi.Bunun doğal bir süreç olduğu üstüne basılarak tekrarlandı. Şu an saç ekimi  sonrası 5.haftam doldu ve herhangi bir operasyon izi görünmüyor.Şu an saçlarımdan çok memnunum fakat döküleceği söylenen saçların tamamı yerlerinde duruyor. Bu durum beni fazlasıyla memnun etsede,aklımın bir köşesinde bende bir problem olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.

Doktorunuzun size söyledikleri tamamen doğru. Saç nakli sonrası ekilen saç tellerinin 3-4 hafta içerisinde % 80’nin dökülmesi normal sürecin bir parçasıdır. Diğer yandan bazı vakalarda istisnai olarak bu durumla bizlerde karşılaşıyoruz. Ekilen saçların dökülmeden uzamaya devam etmesi durumunda 8-12 ay sonra beklenilen sonuca saç ekimi operasyonundan 4-5 ay ulaşılabiliyor. Canınızı sıkacak,operasyon sonucu ile ilgili endişeye kapılacak bir durum sözkonusu değildir. Tereddütleriniz artar ise doktorunuz ile görüşmenizde ve vakanızın yakından takip edilmesini istemenizde bir sakınca olmayacağını umuyorum.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir